Wykonanie
Potrzebne produkty1 opakowanie
wafli2
jajka200 g
cukru200 g
margaryny Kasi200 g
herbatników2,5 łyżki
kakao.WykonanieDwa
białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy stopniowo 200 g
cukru dalej ubijając, następnie dodajemy
żółtka.Oddzielnie rozcieramy 200 g
margaryny Kasi dodając po łyżce ubitych wcześniej
jajek.
Herbatniki blendujemy w blenderze na drobną mączkę.Na koniec dodajemy 200 g tych
herbatników i 2 łyżki
kakao porcja i wszystko dokładnie łączymy by stworzyć jednolitą masę.Smarujemy jedną stronę
wafla przykładamy drugim- i tak do wyczerpania potrzebnych produktów:).Gotowego
wafla zawijamy w folię lub papier i wkładamy w miejsce gdzie nam się dobrze ściśnie. Może to być wypoczynek jakaś skrzynka, pod duży garnek pełny
wody. Przygniecionego
wafla zostawiamy na noc by się dobrze sprasował.* Porcja na jednego
waflaSmacznego:)!