ßßß



Składniki:2 kg ogórków2 kg cukinii0,8 kg cebuligłówka czosnku2 szklanki octu12 łyżek oliwy5 łyżek soli0,6 kg cukruopakowanie "przyprawy do gyrosa" firmy KamisWykonanie:Ogórki i cukinię umyć i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka. Dodać sól, przeciśnięty przez prasę czosnek, oliwę lub olej i przyprawę do gyrosa. Wymieszać i odstawić na 6 godzin.Po tym czasie dodać cukier i ocet, dokładnie wymieszać ,tak aby cukier się rozpuścił i odstawić na 12 godzin. Następnie sałatkę wkładać do umytych słoiczków, dolewając zalewę, która utworzyła się w misce. Zakręcić i pasteryzować 20 min. Gorące słoiki wyłożyć do góry dnem , nakryć i pozostawić do wystygnięcia.Smacznego!