Dziś dodaję ostatnie ciasteczka jakie piekłam na święta. Wyglądem przypominają tradycyjne kocie oczka, jednak posypane kokosem, orzechami lub migdałami mają całkiem inny smak. Robi się je bardzo szybko. Naprawdę warto je upiec, bo są bardzo pyszne. Polecam.Składniki :25 dag mąki15 dag masła10 dag cukru pudru2 żółtka gotowane2 żółtka surowe1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Z podanych składników zarobić ciasto, włożyć na godzinę do lodówki aby odpoczęło i składniki się połączyły.Dodatki:1 białko3 łyżki marmolady twardejorzechy mielone, migdały lub kokosWykonanie:Wycinać foremkami pary ciasteczek, jedno całe drugie z dziurką. Sklejać białkiem, dziurkę wypełnić marmoladą, wierzch posmarować białkiem i posypać orzechami, migdałami lub kokosem. Upiec.Smacznego!