Już jakiś czas temu publikowałam przepis na dżem z dyni i pomarańczy. Z udziałem dżemu przygotowałam ciasto Kilimandżaro, lecz zamiast jabłek użyłam wcześniej przygotowanego dżemu z dyni. Przepis ten jak zresztą wiele innych pochodzi z książki siostry Anastazji. Często sięgam po jej przepisy, bo są przepyszne i budzą zachwyt w śród znajomych.Ciasto:8 jajek20 dag cukru kryształu6 łyżek mąki pszennej4 łyżki kako2 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić, utrwalić cukrem, ciągle ubijając dodać żółtka. Do utartej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i kakao, delikatnie wymieszać i przełożyć na blaszkę. Upiec. Przekroić na 2 blaty.Masa dyniowa:1 l dżemu z dyni z pomarańczą2 galaretki pomarańczowe1 łyżka masłaWykonanie:Masło roztopić dodać dżem i chwilę smażyć. Do gorącego dżemu dodać suche galaretki i smażyć do momentu aż się rozpuszczą.Masa budyniowa:1/2 litra mleka1/2 szklanki cukru2 żółtka2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 kostka masłaWykonanie:Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń.Przełożenie ciasta:1 ciasto ciemne2 masa dyniowa3 masa budyniowa4 ciasto ciemne5 polewaSmacznego!