Wykonanie
Ilekroć bywałam na przyjęciach zawsze mój wzrok przyciągały malutkie babeczki nadziane kremem i ozdobione kandyzowanymi
owocami. Dziś właśnie one zdobią mój stół. Przygotowane własnoręcznie wraz z moją córką smakują jeszcze bardziej. Przepis na kruche babeczki znalazłam właśnie tutaj a ozdabiała moja pociecha.
Ciasto kruche:1 szklanka
mąki1/4 szklanki
cukru pudru1/4 kostki
margaryny1
jajo1 łyżeczka
proszku do pieczeniacukier waniliowyZ podanych składników zagnieść ciasto i mocno schłodzić. Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać foremkami, a następnie
ciastem dokładnie wylepić foremki. Upiec na słomkowy kolor.Krem:1,5 szklanki
mleka1
budyń śmietankowy lub
waniliowycukier do smaku1 kostka
masłaZ podanych składników ugotować
budyń, a przestudzony połączyć z roztartym
masłem.Gotowym kremem napełniać babeczki i ozdabiać kandyzowanymi
owocami.