Wykonanie
Ciasto powstało z inspiracji ze strony zszywka.pl , szczególnie zainteresował mnie krem z
mleka w proszku i przyznam , że okazał się w szybki w zrobieniu i smaczny. Zrezygnowałam natomiast ze
spodu z pokruszonych
ciastek a zrobiłam
biszkopt.
Składniki :*
biszkopt z 4
jajek z tego przepisu http://cukrowapasja.blogspot.com/2013/02/cytrynka.html+ barwnik czerwony spożywczy
* krem:- 400 g
mleka w proszku- 200 ml
mleka zwykłego- 200 g
masła- 200 g
cukru* polewa- po tabliczce
czekolady mlecznej z orzechami i gorzkiej- 3 łyżki
śmietany-
orzechy włoskieZ podanych składników zrobić
biszkopt i jeśli ktoś chce dosypać łyżeczkę barwniku czerwonego .Krem:
Mleko zagotować z
masłem i pozostawić do wystudzenia. Gdy już będzie zimne zmiksować z
mlekiem w proszku do momentu aż znikną grudki.Na ostudzony
biszkopt wylać masę i pozostawić w zimnym miejscu aby masa się utwardziła. W tym czasie rozpuścić
czekolady ze
śmietaną i gdy lekko przestygnie dodać posiekane
orzechy. Polewę wylewamy na ciasto i czekamy aż
czekolada się stwardnie i można podawać :)