Wykonanie
Witam, chciałabym Wam przedstawić kolejny przepis na ciasto z
czereśniami, można je oczywiście zamienić na każdy inny
owoc.Składniki:
4
jajka3/4 szklanki
cukru2 szklanki
mąki3/4 szklanki
oleju1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej6 kostek
gorzkiej czekolady400 g wydrylowanych
czereśniPrzygotowanie:
Jajka ubić z
cukrem na puszysta pianę. Dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i
sodą i wymieszać. Następnie wlać
olej i wymieszać wszystko razem mikserem.
Czekoladę pokroić na małe kawałeczki i razem z
owocami dodać do ciasta i wymieszać łyżką.Przelać ciasto do tortownicy o średnicy 27 cm i odlać z ciasta na dwie muffinki ( inaczej placek będzie dłużej się piekł a góra się przypali), piec w temperaturze 180 stopni C przez 35-45 minut ( ja piekłam 40 minut).Po upieczeniu górę posypać świeżymi
czereśniami.