ßßß
Składniki:200 ml mleka20 g mąki kukurydzianejczekolada gorzka 70 %4 jajka150 g cukru pudrumasłoWykonanie:Mleko i mąkę wlać do rondelka i podgrzewać mieszając aż masa nabierze konsystencji jogurtu.Do ciepłej masy dodajemy pokruszoną czekoladę i roztapiamy ją. Przelewamy masę do miski i odstawiamy do ochłodnięcia.Do garnka rozdzielamy białka z żółtkami i ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze chwilkę.Do ochłodzonej masy czekoladowej dodajemy żółtka i mieszamy, po wymieszaniu masy dodajemy stopniowo pianę i delikatnie mieszamy.Foremki smarujemy masłem i wysypujemy je startą czekoladą, po czym wlewamy masę czekoladową do foremek obcierając je z zewnątrz aby były czyste.Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C na ok 6 minut.