Słodkie,smaczne i dobre bo słodkie. Można przed pieczeniem posypać płatkami migdałówSkładniki:Brzoskwinie4 białka350 g cukru1 łyżka grenadyny(lub innego syropu)wodaWykonanie:Brzoskwinie obrać ( lub odsączyć z syropu)Piekarnik nagrzewamy do 200 *CPrzygotowujemy syrop:300 ml wody wymieszać z 200 g cukru i gotujemy do momentu aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i dodać syrop, wymieszać i włożyć do niego brzoskwinie na ok 8 minut.Przygotowujemy bezę:Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać jeszcze chwilkę.Brzoskwinie odsączyć i ułożyć na blasze, na brzoskwinie nakładać ubitą pianę z białek i zapiekać w piekarniku przez ok 6 minutwyłożyć do pucharków i podawać ciepłe. Można pod bezę dać lody