Już od jakiegoś czasu prześladował mnie ten makaron, no i się doczekał. wyszedł bardzo dobry a jest łatwy w przygotowaniu. przepis mam z książki kucharskiej lekko zmodyfikowany i podaję właśnie taki zmodyfikowany.Składniki:Makaron1 cebula1 ząbek czosnkuok 400 ml śmietanki 30%3 łyżki śmietany (kwaśnej)3 żółtka50 g parmezanu (lub ser żółty)boczek wędzonysól i pieprzWykonanie:Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Trzeba pamiętać aby nie rozgotować makaronu, powinien być al dente.Żółtka zmieszać ze śmietanką i śmietaną, po czym dodać starty na małej tarce ser i dokładnie wymieszaćBoczek pokroić w drobną kostkę, czosnek i cebulę drobno posiekać.Rozgrzać patelnię i usmażyć boczek. Do usmażonego boczku dodajemy posiekaną cebulę i czosnek chwilę smażymy razem i doprawiamy solą i pieprzem.Do usmażonych składników dodajemy ugotowany makaron, i mieszamy całość cały czas smażąc.Do makaronu wlewamy sos i całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos zgęstnieje, pamiętamy jednak aby nie zrobić jajecznicy.Smacznego!!!