Wykonanie
Matkoooo, mój leń osiągnął apogeum właśnie. Do tego zmęczenie, senność, jakieś choróbsko kręcące się wokół mnie i pracownicy spółdzielni naparzający wiertarą po piętrze. Bossko!!Ale, ale, ale...pocieszające jest to, że z początkiem maja ma być u nas nawet 30 stopni!! Wreszcie zrzucimy te grube szmaty i wskoczymy w coś lekkiego, zwiewnego, tęskni mi się za japonkami, sukienką i
sorbetem cytrynowym zajadanym na spacerze...Noo, ale wracając do kuchni...jako, że leń mi nie odpuszcza, a jeść się chce za dwoje...czasem, trzeba coś przygotować, lekkiego najlepiej, prostego.Dziś na drugie śniadanie u mnie coś lekkiego,
owocowego, taka sobie wariacja owocowa.Pewnie znacie, lubicie ;]Przygotowanie: 10 minutKoszt: około 10 złSkładniki:mały
jogurt activiakilka kulek
winogron1
gruszka1
bananodrobina
płatków owsianychłyżeczka
miodu - opcjonalnie
Jogurt mieszam z
miodem.
Owoce myję, kroję na kostkę, układam w misce wedle smaku, polewam
jogurtem wymieszanym z
miodem. Staram się
owoce układać na zasadzie przekładańca, polewać tak samo
jogurtem, jednocześnie podsypuję całość
płatkami, wierzch polewam odrobiną
miodu. Jem!! ;D