Wykonanie
Kolejny niezawodny przepis, bo szybki, nieskomplikowany i pyszny!Pomysł zaczerpnęłam znów od Ani Starmach, kiedyś skacząc po programach, natknęłam się na to cudo,ale w wersji już gotowej, jakoś nie udało mi się namierzyć przepisu, tyle teraz tego jest w necie...że pomyślałam, że skoro tylko
jabłka utarte i kruszonka, no to chyba nie jest jakaś filozofia...?!Zrobiłam po swojemu...czyli na wyczucie;pLubię takie szybkie desery, bo w momencie, kiedy spodziewamy się gości a nasz tak zwany barek świeci pustkami, ten zawsze zda egzamin.Ci, co kochają
cynamon i kruszonkę, będą w niebo wzięci;D ...No i może ten deser wygoni ode mnie choróbsko wstrętne, męczę się jak nie wiem co;/Przygotowanie: 30 minutKoszt: kilka złotychSkładniki:9
jabłek200 g
mąki100 g
masła100 g
cukrupól opakowania
cynamonułyżeczka
cukru waniliowegoprzyprawa korzenna z
kardamonem - szczyptatłuszcz do feremki
Jabłka obieram ze skóry, myję i ucieram na duże oczka.Do miski
daję przesianą
mąkę,
cukier i
masło.Mieszam wszystkie składniki, wyrabiam palcami, o...Do foremki wysmarowanej tłuszczem wkładam utarte
jabłka, które wymieszałam z
cynamonem,kruszonkę zaś posypuję
przyprawą korzenną.Wkładam formę do rozgrzanego piekarnika na około 15-20 minut na 200 stopni z termoobiegiem.Najlepiej podawać na ciepło, kiedy
jabłka są najbardziej aromatyczne;)E voila;)