ßßß Cookit - przepis na szparagi w panierce, czyli małe co nieco

szparagi w panierce, czyli małe co nieco

nazwa

Wykonanie

Tadaaam, szparagi królują dziś.
Wiem, pewnie formę, w jakiej je zaproponuję, to dla wielu profanacja, ale cóż...przecież wiecie,
że ja nie lubię kombinować, nie zajadam się kawiorem o 6:00 rano przed pracą...i w ogóle nie lubię sobie utrudniać życia, choć kocham gotować...
Przepis znalazłam na opakowaniu, więc testuję, bo zajadam się szparagami, ale w nieco innych formach.
Noo, to zapraszam do mojej kuchni, zapewniam, że to będzie krótka piłka;))
Przygotowanie: około 40 minut ( ze wszystkim)
Koszt: 10 zł
Składniki:
szparagi białe 500g
2-3 łyżki bułki tartej
łyżka masła
sól, cukier, szczypta pieprzu
odrobina startego żółtego sera
Szparagi obieram ze skórki, odcinam końcówki, zalewam zimną wodą, solę, dodaję łyżkę cukru i gotuję do miękkości, najlepiej sprawdzić to widelcem, jak z ziemniakami;p
Odcedzam je po tym czasie, odstawiam na bok.
W międzyczasie na rozgrzane masło wrzucam bułkę tartą, rumienię ją.
Ugotowane szparagi układam na talerzu, polewam je gorącą bułką, posypuję serem, po czym zajadam;p
Można szparagi podawać z ryżem na przykład, pocięte na mniejsze kawałki, z sosem beszamelowym, serowym, co kto woli...ja dziś wolę z bułką tartą, o;)
Boskie wyszły, idealnie ugotowane, ser i panierka...Polecam Panom jako zakąskę do...;)
Źródło:http://olalallola.blogspot.com/2012/06/szparagi-w-panierce-czyli-mae-co-nieco.html