Wykonanie
Ale mnie naszło na
płatki ryżowe!!!Przez kilka dni chodziłam wokół nich, no to w końcu wychodziłam;p
Płatkami zaraziła mnie moja mama, kombinacji wiele, ja postawiłam na
jabłko z
cynamonem;)Przygotowanie: 15 minutKoszt: 5-6 złSkładniki:szklanka
mleka1
jabłkołyżeczka
cynamonułyżeczka
masła1-2 łyżki
miodupłatki ryżowe błyskawiczne Kupiec
Mleko podgrzewam w rondelku, ale nie doprowadzam do wrzenia. Dosypuję
płatki, mieszam, kiedy pokryją się
mlekiem, dodaję
miód, nadal mieszam.
Płatki trzymam na gazie około 4 minut, po czym odstawiam na chwilkę na bok.W tym czasie na rozpuszczone
masło wrzucam pokrojone w plastry (obrane ze skórki)
jabłko, posypuję
cynamonem, i podsmażam na złoty kolor.W czasie kiedy bawiłam się
jabłkiem,
płatki doszły.Do miseczki na dno układam
płatki, następnie
daję jabłko, znowu
ryż - taki mały przekładaniec.Na wierzch
daję kilka plasterków
jabłka, posypuję szczyptą
cynamonu i już...mniam, mniam;)Aha, ja akurat miałam jeszcze
płatki czekoladowe, więc sobie dodatkowo podsypałam, ale nie jest to konieczne;)
A przy okazji, chciałam polecić Len Mielony .Pijam je już drugi rok, raz bardzo regularnie, raz mniej, ale pijam.
Len zawiera śluzy, błonnik, składniki mineralne, witaminy z grupy B i witaminę E.Nie
będę Was zanudzać elaboratem na temat zalet picia lnu, są ogólnie dostępne w internecie.Napiszę tylko, że warto, pijam różne, bo raz z kawałkami
pomarańczy raz bez, czasem dodaję trochę
cytryny...O ile len wygląda niewdzięcznie po zalaniu gorącą
wodą, o tyle efekty jego picia można z czasem łatwo zauważyć. Cena niewielka, za 150 g zapłaciłam 6 zł. Można kupić len na kilogramy, cena będzie bardziej przystępna, ale dla kogoś, kto nie wie, nie zna, ta paczuszka jest akurat;) Mnie się właśnie skończyła mega paka, więc awaryjna paczka jest;pLubię, polecam!;)