Wykonanie
Deser ekspresowy i bardzo prosty w wykonaniua efekt bardzo smaczny ......
Składniki :-1,5 kg
truskawek-3
galaretki truskawkowe-3/4 szklanki
cukru-4 łyżeczki
żelatyny-1,5 litra
wody-250 ml
śmietany 30%-1
galaretka cytrynowa -na 250 ml
wody-1/2
czekolady deserowejPrzygotowanieDo 1,5 litra zimnej
wody wsypać
żelatynę i poczekać 10 minut aby napęczniała .Wstawić na ogień ,wsypać
cukier i zagotować ,następnie wsypać
galaretki i dobrze rozmieszać.Odstawić w chłodne miejsce aby ostygło .
Truskawki zmiksować ,dodać ostudzoną
galaretkę z
żelatyną dobrze wymieszać .Rozlać do salaterek ,pucharków (według uznania )
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml
wody ...wystudzić..Do,ubitej
śmietany ,dodać tężejącą
galaretkę następnie, wylać na warstwę
truskawkową .Posypać startą
czekoladą deserową lub udekorować kleksami
śmietany .Smacznego!!!!