Wykonanie
Smażonka z
łopatki.... bardzo syta i bardzo smaczna a przede wszystkim ekspresowa w wykonaniu.......Polecam
Składniki :-1,5 kg
łopatki-1 kg
cebuli-1 łyżka
majeranki-20 dkg
margaryny-
sólpieprz-delikat do
mięsPrzygotowanie:
Mięso, kroimy w kostkę,
cebulę w krążki,półplasterki ,
margarynę(10dkg), rozgrzewamy na patelni i wrzucamy
mięso,dusimy do miękkości pod przykryciem,dodać
przyprawy (
mięso na patelni doprawić
solą pieprzem delikat do
mięs,
majerankiemDo garnka wlać 1/2 szklanki
wody ,wrzucić1
kostkę rosołową,10dkg
margaryny ,
cebulkę i dusić do miękkości .Następnie do
cebulki dodać miękkie
mięso i wymieszać (jeśli trzeba doprawić do smaku)Podajemy z
chlebemSmacznego!!!