ßßß


Składniki:-1 kg pieczarek-1 cebula pokrojona w drobną kostkę-10 dkg margaryny-(3-4 )łyżki śmietany kremówki-sól-pieprz-1 szklanka wywaru z pieczarekPrzygotowanie :Pieczarki opłukać, pokroić na drobn o ,cebulę pokroić w kostkę.Pieczarki, pokrojone na drobno ,gotować 30 minut po tym czasie odlać wodę .Odlać jedną szklankę wywaruzostawić do przygotowania zaklepkiNastępnie na patelni przesmażyć cebulkę i dodać ugotowane i odcedzone pieczarki dusić, około 5 minutDo przestudzonego wywaru z pieczarek, do 1 szklanki wsypać, 1 łyżkę mąki zrobić zaklepkę i wlać do pieczarek mieszając aż zgęstniejąNa sam koniec dodać 3 łyżki śmietany kremówki i dosolić dopieprzyć do smaku .Smacznego!!!