ßßß


Składniki:7 dkg drożdży1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki soli3 łyżki cukru3 łyżki oleju1/2 litra wody75 dkg maki1/2 kg pieczarek1 cebulakeczupprzyprawy40 dkg sera żółtego40 dkg wędlin(szynka ,mielonka według uznania )Podane składniki na dwie duże blachy( 32x36 )Przygotowanie :Z wody( 3/4 szklanki ) cukru ,maki ,drożdży zrobić rozczyn ,odstawić do wyrośnięcia .Do miski sypiemy mąkę ,proszek do pieczenia następnie wlewamy pozostałą część wody (letniej )rozpuszczamy też w tej wodzie sól ,olej ,rozczyn z drożdży i wyrabiamy ciasto(odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia aż podwoi swą objętość Pieczarki płuczemykroimy na plastry (gotujemy 15 minut) Następnie podsmażamy cebulkę i odcedzone z wody pieczarki na maśle lub margarynie (do podsmażanych pieczarek i cebulki też dodajemy przyprawy solimy ,pieprzymy według uznania .Blaszkę smarujemy smalcem ,ciasto dzielimy na dwie części (składniki na dwie blachy) wykładamy ciasto i smarujemy po całości keczupem .Rozkładamy wędliny ,pieczarki i posypujemy żółtym serem ..Podajemy z sosem czosnkowym ,keczupemPieczemy w temperaturze 180 stopniSmacznego !!!