Składniki na 24 sztuki:1 duży dojrzały banan1 jajko50 g bardzo gęstego jogurtu naturalnego (2 łyżki)50 g otrębów owsianych (ok. 5 łyżek)150 g wiórków kokosowych50 g mąki ziemniaczanej (ok. 2 łyżki)24 migdały (łuskane) bez skórkiW misce rozgnieść banana z jajkiem, dosypać płatki owsiane i 100g wiórków kokosowych, jogurt i na końcu mąkę ziemniaczaną. Musi powstać zwarta masa, z której następnie należy formować kulki wkładając po jednym migdale do środka (można też migdały sobie odpuścić, mi smakują bez). Pozostałe wiórki kokosowe wysypać na płaski talerz i obtaczać w nich kuleczki. Przełożyć na tackę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temperaturze 160 º C (z termoobiegiem).Po upieczeniu kulki nabierają lekko złocistego koloru, a w całym domu unosi się kuszący aromat.1 kokosowa kulka to ok. 74kcal, węglowodany: 5g, białko: 1g, tłuszcz: 5gSMACZNEGO!