Masz ochotę na coś słodkiego? Zapraszam na ciasteczka z czekoladą "Pieguski" . Najlepsze są ciepłe, ale nawet na drugi dzień smakują. Szkoda tylko, że zostaje ich niewiele.Składniki:225 g masła1 szklanka cukru pudru2 jajka1 łyżeczka cukru waniliowego3 szklanki mąki1 płaska łyżeczka soli3/4 łyżeczki sody oczyszczonej3/4 drażetek czekoladowychMasło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do niej dodajemy jajka, cukier waniliowy i nadal miksujemy. Mąkę przesiewamy z solą, sodą i dodajemy do masy. Na koniec dodajemy drażetki czekoladowe (można je zastąpić pokrojoną czekoladą). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 12 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!