Wykonanie
Po prostu przepyszny domowy obiad :)
8 naleśników ( przepis na ciasto tutaj )farsz:350 - 400 gramów
pieczarek400 gramów
sera żółtego3 duże
pory1/4 szklanki
śmietanki 18% UHT
sól,
pieprzPory umyć, pokroić w talarki.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki ( polecam użyć tylko kapeluszy).
Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach,. przykryć, odstawić do lodówki.Na patelni rozgrzać
olej, wrzucić
pieczarki, kiedy wytracą wilgoć, dorzucić
pory, smażyć razem około 6 minut, zalać
śmietaną, gotować do odparowania płynu, dodać
sól i
pieprz, przełożyć do miseczki, schłodzić do temperatury pokojowej.Na naleśniku rozsypać
ser żółty, następnie wyłożyć farsz
porowo -
pieczarkowy, zwinąć ściśle.Odsmażyć na patelni na złoto.Podawać z ulubioną świeżą surówką.Rada: Nie
sólmy mocno
pieczarek z
porami ze względu na spory dodatek
sera żółtego.