ßßß
3 filety z kurczaka2 duże pomidory2 strąki czerwonej papryki2 ząbki czosnku1 cebulasól, pieprz, ostra papryka2 łyżeczki mąki+ 1/3 szklanki zimnej wody do zagęszczenia sosu2 łyżki śmietany kwaśnej 18%Kurczaka kroimy w większą kostkę, podsmażamy razem z cebulką i pokrojonym na plasterki czosnkiem na oleju, dodajemy sparzone i przetarte pomidorki, pokrojoną w paseczki paprykę, przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 10 - 15 minut, jeśli trzeba, możemy podlać odrobinką wody (ja lubię sos, więc dolałam jeszcze 3/4 szklanki), kiedy mięsko będzie już miękkie wyjmujemy je na talerz, do sosu dodajemy wodę z mąką, doprawiamy i zagotowujemy, dodajemy mięsko, zagotowujemy. Wyłączamy gaz i po chwili dodajemy śmietanę.
A oto pomidorki wyhodowane przez moją Mamę :)), jeden waży zdrowo ponad 0,5 kg :))