ßßß Cookit - przepis na Jaglany budyń czekoladowy z porzeczkami i wiórkami kokosowymi

Jaglany budyń czekoladowy z porzeczkami i wiórkami kokosowymi

nazwa

Wykonanie

Proste śniadanie, do którego zwykle wykorzystuję kaszę wcześniej ugotowaną (znacznie przyspiesza to wykonanie śniadania). Tym razem w wersji z porzeczkami i wiórkami kokosowymi. Kto ma ochotę?
Składniki:
kasza jaglana ugotowana (ok 1.5 szkl)
mleko roślinne (mniej więcej tyle samo co kaszy)
1 łyżka karobu
1 łyżka kakao
1 kostka gorzkiej czekolady
ponadto: wiórki kokosowe, porzeczki czarne i czerwone
Kaszę zalewam mlekiem roślinnym (zwykle owsianym), zagotowuję. Dodaję karob, kakao i czekoladę. Miksuję na gładką masę. Przekładam do miseczek i dodaję porzeczki oraz wiórki.
Źródło:http://tysiacsmakow.blogspot.com/2015/07/jaglany-budyn-czekoladowy-z-porzeczkami.html