Wykonanie
...bo proste, lekkie, szybkie i po jego zjedzeniu (wypiciu?) nie staję się głodna po godzinie, jak to często bywało, kiedy
jadłam owsianki ;-) nie ważne jak dużą porcję owsianki zjadłam, bardzo szybko robiłam się po niej głodna. Teraz codziennie robię koktajl z 3-5
bananów i spokojnie do lunchu
mogę przetrwać. Czasami dorzucam też
awokado, czasami inne
owoce, ale zdecydowanie najbardziej odpowiada mi ta najprostsza wersja.Składniki:co najmniej 3 dojrzałe
banany1/2 łyżeczki chlorelli1 szklanka
kefiru wodnego *Nasiona chia,
jagody goji do posypania
Banany,
kefir i chlorelle umieszczamy w kielichu blendera, miksujemy, przelewamy do miseczki, posypujemy
jagodami goji i nasionami chia. Gotowe :-)A Wy co najczęściej jecie na śniadanie? Owsianki, kanapki, a może tak jak ja - koktajle? Owsiankę
jadłam ostatnio chyba zimą (pewnie nawet jakaś jest na blogu, kilka jaglanek też było), ale od dłuższego czasu nie mam na nią w ogóle ochoty.
Jakieś trzy śniadania będą ;-) Oczywiście te
banany muszą jeszcze dojrzeć, takich lekko zielonych, a nawet pięknych żółtych nie polecam. Im więcej brązowych plamek, tym lepiej! :-)*Można dodać po prostu
wodę. Jeżeli koktajl biorę na wynos to zazwyczaj dodaję więcej kefiru/wody.