Wykonanie
A wszystko za sprawą
przyprawy do piernika,
migdałów... Granola idealna na grudniowe poranki! :-) Święta tuż tuż, ale jak to zwykle bywa w grudniu - dużo roboty na studiach. Chciałoby się już odpocząć, oddać całkowicie świątecznym wypiekom, przeczytać dobrą książkę (nie związaną zupełnie z kierunkiem studiów!). Ale jeszcze te 2 tygodnie trzeba się przemęczyć... ;-)Składniki:100 g
płatków jaglanych100 g
płatków owsianych bezglutenowych100 g
płatków sojowych30 g łuskanych
ziaren słonecznika50 g
siemienia lnianego100 g
migdałów (można zostawić w całości bądź pokroić na mniejsze kawałki)3 łyżeczki
przyprawy do piernika1 łyżeczka
cynamonu6 łyżek
syropu z agawy /
mioduWykonanie:Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 min w 150 stopniach (co mniej więcej 7 min mieszamy). Wyjmujemy, zostawiamy do ostygnięcia i przekładamy do zamykanego pojemnika.
Smacznego!