Wykonanie
Ugotowałam więcej
kaszy jaglanej, bo miałam zamiar zrobić paprykarz i krem
marchewkowy. Krem zrobiłam, ale paprykarz musi poczekać ;-) W lodówce czekał już mocno dojrzały
banan. Nie mógł się przecież zmarnować! I tak oto powstały
ciastka. Smaczne, nie kruche, słodkie. Na pewno jeszcze kiedyś je zrobię! Idealne nie tylko do porannej
kawy, ale też jako przekąska na uczelnię, do pracy czy szkoły :-)Składniki:2 szklanki ugotowanej
kaszy jaglanej1 duży, dojrzały
banan1 łyżeczka
cynamonu2 łyżki
syropu z agawyrodzynki - im więcej tym słodsze
ciasteczka - ja dodałam 1/2 szklankiWykonanie:
Banana rozgniatamy dokładnie widelcem.
Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 min. W misce umieszczamy wszystkie składniki -
kaszę,
bananową papkę,
rodzynki (bez
wody!),
cynamon,
syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Najlepiej rękami! Następnie formujemy w rękach
ciastka i umieszczamy na wyłożonej papierem blaszce. Można też po prostu nakładać masę łyżką ;-)Pieczemy przez 30 min wo rozgrzanym do 175 stopni piekarniku.
Smacznego!Z podanej porcji wszyło 11
ciastek :-)