Wykonanie
Dzisiejszy post piszę już z Polski.
Powiem jedno. Nie ma to jak własna kuchnia!Składniki:2 małe
bakłażany2
marchewki (200-250 g)1 mała
cukinia (250 g)2
cebule (200 g)
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz,
curryWykonanie:Farsz:
cebulę drobno siekamy, podsmażamy na
oliwie.
Marchewki ścieramy na tarce z grubymi oczkami, to samo robimy z
cukinią i wszystko razem smażymy z
cebulą około 5 min, doprawiamy.
Bakłażany kroimy na pół, wydrążamy miąższ (zostawiamy jedynie 0,5 cm miąższu od skórki). Wydrążone połówki solimy, skrapiamy
oliwą, faszerujemy, wykładamy na blachę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, 25-30 min.
Można podać ze smażonymi
kiełkami :-)Smacznego!