Wykonanie

Mówiłam, że lubię roladki. Te są dla osób mających bardziej zdecydowane podniebienia, lubiących mocne połączenia.
Bakłażan,
curry i
imbir, a do tego
migdały, które nadają naszym roladkom miłą teksturę. Enjoy!ROLADKI Z
BAKŁAŻANA Z
MIGDAŁAMISkładniki na ok. 10 sztuk:1
bakłażan100 g
płatków migdałowych2 łyżki
oliwy z oliwek1/2 łyżeczki
curry1/3 łyżeczki
imbiru1 mały ząbek
czosnkusólBakłażana kroimy wzdłuż w cienkie plastry, najlepiej przy pomocy
łopatki do sera/obieraczki do warzyw. Następnie go grillujemy na patelni teflonowej/elektrycznym grillu i solimy.
Migdały delikatnie rozdrabniamy. Na patelni rozgrzewamy
oliwę i wrzucamy
migdały,
przyprawy i przeciśnięty
czosnek. Smażymy 2-3 minuty, delikatnie rumieniąc
migdały i uwalniając aromaty przypraw.Płaty
bakłażana smarujemy
migdałami i zawijamy. W związku z tym, że masa migdałowa jest dość sypka proponuję każdą roladkę przebić wykałaczką. Jeżeli chcemy, aby nasza pasta była bardziej zwarta, wystarczy wcześniej zmielić
migdały.Przepis zaczerpnięty z qchenne-inspiracje.blogspot.com