ßßß Cookit - przepis na Zwijaj!

Zwijaj!

nazwa

Wykonanie

Mówiłam, że lubię roladki. Te są dla osób mających bardziej zdecydowane podniebienia, lubiących mocne połączenia. Bakłażan, curry i imbir, a do tego migdały, które nadają naszym roladkom miłą teksturę. Enjoy!
ROLADKI Z BAKŁAŻANA Z MIGDAŁAMI
Składniki na ok. 10 sztuk:
1 bakłażan
100 g płatków migdałowych
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki curry
1/3 łyżeczki imbiru
1 mały ząbek czosnku
sól
Bakłażana kroimy wzdłuż w cienkie plastry, najlepiej przy pomocy łopatki do sera/obieraczki do warzyw. Następnie go grillujemy na patelni teflonowej/elektrycznym grillu i solimy.
Migdały delikatnie rozdrabniamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy migdały, przyprawy i przeciśnięty czosnek. Smażymy 2-3 minuty, delikatnie rumieniąc migdały i uwalniając aromaty przypraw.
Płaty bakłażana smarujemy migdałami i zawijamy. W związku z tym, że masa migdałowa jest dość sypka proponuję każdą roladkę przebić wykałaczką. Jeżeli chcemy, aby nasza pasta była bardziej zwarta, wystarczy wcześniej zmielić migdały.
Przepis zaczerpnięty z qchenne-inspiracje.blogspot.com
Źródło:http://takeittasty.blogspot.com/2015/06/zwijaj.html