Wykonanie

I znowu roladki, ale zapewniam, że w smaku zupełnie nie podobne do tych poprzednich. No może jednak podobne, bo równie smaczne. Tym razem z dodatkiem bomby zdrowotnej w postaci
awokado, w sam raz na przekąskę do pracy.ROLADKI Z
CUKINII Z
AWOKADOSkładniki na ok. 12 roladek:1
cukinia1
awokado1,5 łyżki
jogurtu naturalnego1 ząbek
czosnku6-8 listków
melisy6 plastrów
szynki jambon lub innej np parmeńskiej
sól i
pieprzCukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry - pomocna będzie
łopatka do
sera, dzięki której uzyskamy cieniutkie, równe płaty. Następnie delikatnie solimy i grillujemy na suchej patelni (elektrycznym grillu). Dojrzałe
awokado blendujemy z
jogurtem,
czosnkiem,
melisą,
solą i
pieprzem. Na wystudzony płat
cukinii kładziemy pół plasterka
szynki i smarujemy pastą z
awokado, a następnie zwijamy.