Dzisiaj pyszne ciasto z odrobiną alkoholu ;-)Jeśli ktoś lubi drinkmalibu lub jest fanem kokosu, to ciasto z pewnością mu zasmakuje!Jest wyjątkowo delikatne, lekkie i nie za słodkie.Po prostu przepyszne! :-)Potrzebujemy (średnica 24 cm):Ciasto:4 jajka1 szklankę mąki pszennej1 szklankę cukru4 łyżki oleju1 łyżeczkę proszku do pieczeniaKrem:500 ml śmietanki 30 lub 36%2-3 łyżki cukru pudru1 śmietan fix2 kieliszki malibu (lub innego kokosowego likieru)wiórki kokosowepłatki migdałowePoncz:1/2 szklanki soku ananasowego (z kartonu lub z puszki)Krok po kroku:Piekarnik rozgrzewamy do 160⁰C.Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier i po jednym żółtku.Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do tortownicy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Pieczemy 20 minut.W tym czasie przygotowujemy krem: śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem. Do śmietany dolewamy malibu i dosypujemy wiórki kokosowe. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy wzdłuż na dwa blaty.Jeden blat umieszczamy w tortownicy lub na paterze, ponczujemy go sokiem ananasowym, smarujemy polową kremu, nakładamy drugi blat, ponczujemy go i smarujemy resztą kremu. Obsypujemy płatkami migdałowymi.Przechowujemy w chłodnym miejscu.Smacznego! :-)