ßßß Cookit - przepis na Pstrąg z migdałami i plasterkami boczku

Pstrąg z migdałami i plasterkami boczku

nazwa

Wykonanie

Całkiem niedawno proponowałyśmy na blogu typowo wigilijną potrawę, a mianowicie pstrąga z migdałami. Dzisiaj malutka modyfikacja tego wspaniałego dania. Pstrąg został wzbogacony o przepyszne plasterki boczku. Danie idealne na pierwszy lub drugi dzień Świąt oraz każdy inny dzień roku:)
Potrawa wolna od glutenu.
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
1 patroszony pstrąg
3 plastry boczku
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżeczka sok z cytryny
2 łyżki masła
Przyprawy: sól, pieprz
Plasterki boczku podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Wymytą i osuszoną rybę obsypujemy solą, pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Na nie umytej patelni po boczku smażymy rybę z obu stron do zarumienienia Gotową rybę zdejmujemy, a wrzucamy płatki migdałów. Smażymy je, aż się zezłocą. Rybę układamy na talerzu, dodajemy cytrynę oraz owijamy plastrami boczku. Następnie polewamy masłem z migdałami. Wszystkie elementy dania przy podaniu powinny być ciepła. Smacznego.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2014/12/pstrag-z-migdaami-i-plasterkami-boczku.html