Wykonanie
Moja starszaa latorośl jest od kilku dni chora, w związku z czym aktywnie gotuje zupy by zjadł cokolwiek ciepłego. Jednakże rosół już nam się zdecydowanie przejadł, a pomidorowej nie lubi. Zainspirowana dość niską ceną
kalafiora postanowiłam przygotować mu zupę krem z tego warzywa. Efekt przeszedł moje oczekiwania: zupa była pyszna, a maluch wcinał ze smakiem. A co najważniejsze… przygotowuje się ją ekspresowo.
Składniki:Główka
kalafiora3
marchewki0,5 litra
bulionuSól, świeżo mielony
pieprzKalafior tniemy na różyczki.
Marchewkę obieramy i kroimy w paski. Warzywa gotujemy aż będą miękkie w lekko osolonej wodzie.
Bulion w osobnym garnku podgrzewamy i dodajemy ugotowane warzywa. Zupę następnie blenderujemy i doprawiamy
solą oraz
pieprzem.Smacznego.