ßßß Cookit - przepis na Pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Dzisiejsza propozycja to pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Potrawa bardzo prosta do przygotowania, a jej dużym atutem jest możliwość zwinięcia pierożków wcześniej i pozostawienie na odpowiedni moment. Do piekarnika wsuwamy tuż przed podaniem co pozwala nam np. przebywać z gośćmi podczas gdy potrwa „sama się robi”. Podajemy ją np. z barszczykiem. Idealna na czas karnawału :)
Ilość porcji: 12
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
Około 300g pieczarek
Cebula
Łyżka masła
Pieczarki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą oraz kroimy w paski. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulkę. Na złocistą cebulę wrzucamy pieczarki, nieco solimy i smażymy. Ciasto francuskie rozwijamy i nacinamy w kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy łyżką pieczarki. Zamykamy pierożki po przekątnej w trójkąty i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 12-15 minut.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/12/pierozki-z-ciasta-francuskiego-z.html