Wykonanie
Czasami, choć na szczęście dość rzadko :), nachodzi nas wielka ochota udać się do jakiegoś fast food’u na tłuste hamburgery z
mięsem niewiadomego pochodzenia i frytki smażone na starym
oleju. Wczoraj również naszła nas taka ochota. Usiłowałyśmy ją stłumić w sobie... dość bezskutecznie. Dlatego też znalazłyśmy pośrednie rozwiązanie. Przyrządziłyśmy sobie w domu frytki z fishburgerem. Wprawdzie ze sztuczną
bułką i
rybą w postaci paluszków
rybnych :P ale przynajmniej produkty dość świeże ze znanym składem. Wyszedł nam może niezbyt zdrowy obiad, ale za to bardzo szybki i smaczny. A danie takie na pewno docenią dzieci, którym możemy w ten sposób przemycić nieco
ryby i
sałaty:)
Ilość porcji: 2Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
2
bułki2 plasterki
żółtego sera2 liscie
sałaty*4 paluszki
rybnemajonez (lub
ketchup według uznania :))*można dorzucić wszelki ulubione warzywa np.
pomidor lub
ogórekNagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celcjusza. Wkładamy paluszki
rybne na 10 minut. W tym czasie myjemy
sałatę i rozkrajamy
bułki. Po upłynięciu ustawionego czasu dorzucamy do piekarnika na minutę
bułki. Następnie układamy plasterki
sera na
bułce i zostawiamy całość jeszcze na dwie minuty. Po tym czasie wyjmujemy wszystko i układamy na
bułce sałatę, paluszki
rybne, nieco
majonezu i zamykamy
bułkę. Zajadamy na ciepło np. z frytkami :)