ßßß Cookit - przepis na Rydze w śmietanie

Rydze w śmietanie

nazwa

Składniki

Wykonanie

Jeśli chodzi o grzyby, to w tym roku mieliśmy do czynienia ze zjawiskiem nazywanym "wysyp". Stąd zupełnie darmowe bogactwo smaków (wartości odżywczych nieco mniej :) ). Przy okazji doszło do wielu pomyłek, które niejednokrotnie kończyły się bardzo źle. Dlatego przestrzegam. To co mamy w przepisie to rydze. Wyraziste w smaku grzyby występujące w polskich lasach. Nigdy, przenigdy, nie pomylić z rydzykami, które są silnie trujące.
Składniki:
- grzyby jadalne ( ja użyłem rydzów, ale pełna dowolność )
- cebula
- śmietana
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojonych rydzów i jeszcze trochę smażyć. Zmniejszyć ogień i dodać śmietany. Chwilę podgotować. Ja podałem z kaszą gryczaną.
Źródło:http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2010/10/rydze-w-smietanie.html