Wykonanie
Mango lassi to pyszny, orzeźwiający koktajl na bazie
mango i
jogurtu naturalnego. Idealny na podwieczorek w taki wiosenny (prawie letni) dzień jak wczorajszy. Spróbujcie, a będziecie robić go częściej! Latem, gdy jest gorąco dodajemy kostki
lodu by go bardziej schłodzić. Jak dla mnie pyszne!


Składniki dla dwóch osób:1 dojrzałe
mango3/4 szklanki
jogurtu naturalnego1/2 szklanki zimnego
mleka2 łyżeczki
mioduszczypta
kardamonulatem- kostki
loduMango obieramy ze skórki (ja zostawiłam odrobinę ze skórką- pojawią się czerwone drobinki w koktajlu), usuwamy pestkę i wrzucamy do miski blendera. Dodajemy resztę składników i miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Nalewamy do szklanek, ozdabiamy liśćmi
mięty i słomką.Smacznego!