Wykonanie
Po co kupować gotowe
masło ziołowe skoro z łatwością można samemu przygotować je w domu?
Masło ziołowe jest idealnym dodatkiem tostów, zapiekanek,
sosów, farszów ryb,
mięs...SKŁADNIKIkostka dobrego, prawdziwego
masła3 ząbki
czosnku4 łyżki posiekanego
koprupół łyżeczki
ostrej paprykipół łyżeczki
pieprzuszczypta
soli (opcjonalnie)
Masło wyjąć wcześniej z lodówki aby zrobiło się miękkie. Następnie dodać do niego wszystkie składniki (zmiażdżony w prasce
czosnek,
koperek,
paprykę,
pieprz i ewentualnie
sól). Całość dokładnie wymieszać.
Masło ziołowe przełożyć do docelowego pojemniczka lub uformować w kostkę lub rulonik.Schłodzić w lodówce i gotowe :)Pamiętajmy aby ilość
soli w masełku dostosować do słoności innych dodatków, które razem z nim będą używane do przygotowania dania.Przykładowo: jeśli chcemy zrobić grzanki z
bagietki z
masłem ziołowym i
serem feta - do
masła soli nie wsypujmy wcale, ponieważ wystarczająco słona jest
feta.SMACZNEGO