Wykonanie
Gęsta i rozgrzewająca zupa idealna na zimę. Szybka w przyrządzeniu. Doskonale smakuje z
ryżem.
Składniki:1 l
bulionu0,5 kg
mięsa mielonego1
papryka2 puszki
fasoli czerwonej1 puszka
kuklurydzy3 ząbki
czosnku1
cebula3 łyżki
koncentratu pomidorowegosól,
pieprz,
chili,
papryka słodka i ostraSposób przygotowania:1.
Mięso mielone doprawić
pieprzem i
solą. Podsmażyć na patelni.2.
Paprykę umyć i pokroić w kostkę,
cebulę pokroić w piórka,
czosnek przecisnąć przez praskę.3. Do dużego garnka wlać
bulion, wrzucić
paprykę,
cebulę,
czosnek,
fasolę,
kukurydzę,
koncentrat pomidorowy i
mięso mielone. Gotować ok. 20 minut. Doprawić do smaku
chili,
papryką ostrą,
solą i
pieprzem.
SMACZNEGO!