ßßß
Zapraszam na smaczną przekąskę z cukinii.Składniki:2 świeże młode cukinieolej rzepakowySkładniki na ciasto piwne:1 szklanka mąki pszennej1 szklanka jasnego dobrej jakości piwa2 świeże i z dobrego źródła jajka2 szczypty soli morskiej2 szczypty pieprzu białego (dowolny)Wykonanie:Przygotować ciasto do smażenia. Do miski wbić dwa jajka, przyprawić, dodać mąkę, dolać piwo, wymieszać na kremową masę. Cukinię umytą i osuszoną pokroić w plastry lekko ukośnie. Każdy z osobna plaster zamoczyć w cieście i wrzucić na rozgrzany głęboki olej. Smażyć z obydwu stron na złocisty kolor. Następnie przełożyć na papier kuchenny w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolnymi i ulubionymi sosami na zimno, choć są tak smaczne, ze nie potrzebują nic więcej :)