Wykonanie

Zapraszam na smaczną przekąskę z
cukinii.Składniki:2 świeże
młode cukinieolej rzepakowySkładniki na ciasto
piwne:1 szklanka
mąki pszennej1 szklanka jasnego dobrej jakości
piwa2 świeże i z dobrego źródła
jajka2 szczypty
soli morskiej2 szczypty
pieprzu białego (dowolny)Wykonanie:Przygotować ciasto do smażenia. Do miski wbić dwa
jajka, przyprawić, dodać
mąkę, dolać
piwo, wymieszać na kremową masę.
Cukinię umytą i osuszoną pokroić w plastry lekko ukośnie. Każdy z osobna plaster zamoczyć w cieście i wrzucić na rozgrzany głęboki
olej. Smażyć z obydwu stron na złocisty kolor. Następnie przełożyć na papier kuchenny w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolnymi i ulubionymi sosami na zimno, choć są tak smaczne, ze nie potrzebują nic więcej :)

Smacznego.