ßßß
Cookit - przepis na Velouté de tomates au basilic (Krem z pomidorów i bazylii)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Velouté de tomates au basilic (Krem z pomidorów i bazylii)
Składniki
Bazylia
Oliwa z oliwek
Czosnek
Parmezan
Wywar warzywny
Sól morska
Pieprz biały
Cukier trzcinowy
Wykonanie
Velouté de tomates au basilic (Krem z
pomidorów
i
bazylii
)Krem z
pomidorów
wpisuję na listę moich ulubionych zup !A dlaczego ?Przekonajcie się sami.Zapraszam do przyrządzenia
słonecznej
przystawki.Składniki:500 g świeżych i dojrzałych
pomidorów
(najlepiej w sezonie)albo
pomidorów
pelati z puszki1 garść świeżych liści
bazylii
3 łyżki
oliwy
6 ząbków
czosnku
1 garść startego
parmezanu
250 ml
wywaru warzywnego
1/2 łyżeczki
soli morskiej
1 szczypta
białego pieprzu
1 łyżka
cukru trzcinowego
Wykonanie:Na rozgrzaną
oliwę
wrzucić rozgniecione ząbki
czosnku
, następnie posiekane liście
bazylii
oraz pokrojone w ćwiartki
pomidory
. Dodać
cukier
,
ser
. Podlać
wywarem warzywnym
. Przyprawić
solą
,
pieprzem
, gotować około 10-15 minut. Zmiksować całość. Podając na talerzach dodać
starty ser
, ozdobić świeżymi liśćmi
bazylii
oraz skropić dobrą aromatyczną
oliwą
z pierwszego tłoczenia. Doskonale smakuje jako chłodnik.Smacznego.
Źródło:
http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2015/05/veloute-de-tomates-au-basilic-krem-z.html
Przepisy powiązane
makaron z pesto
makaron z pesto
makaron z pesto
makaron z pesto
makaron z pesto
Składniki powiązane (0)