ßßß Cookit - przepis na Twarogowa pasta z jajkiem i ziołami

Twarogowa pasta z jajkiem i ziołami

nazwa

Wykonanie

Twarogowa pasta z jajkiem i ziołami
Kremowa i niskokaloryczna pasta do chrupiącego pieczywa.
Zapraszam.
Składniki:
200 g chudego twarogu
1 jajko (świeże i wysokiej jakości)
3 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 szczypta soli morskiej
1 szczypta białego pieprzu
1 szczypta bazylii
1 szczypta ziół prowansalskich
1 garść pociętego świeżego szczypioru
Wykonanie:
Zmiksować twaróg z ugotowanym na twardo jajkiem w punkt, jogurtem i rozgniecionym czosnkiem. Przyprawić ziołami, solą, pieprzem. Podawać na świeżym chrupiącym pieczywie. U mnie jest to mój wypiek . Z jedną modyfikacją, zastąpiłam słonecznik lnem.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2015/05/twarogowa-pasta-z-jajkiem-i-zioami.html