ßßß Cookit - przepis na Biszkopt rzucany, który zawsze wychodzi

Biszkopt rzucany, który zawsze wychodzi

nazwa

Wykonanie

Dawno temu, chciałam się podzielić z Wami, moim przepisem na biszkopt, który zawsze wychodzi i to bez rozdzielania białek od żółtek. Nie wierzycie? Ja też nie wierzyłam, do momentu aż go nie zrobiłam (a uwierzcie mi, że było to baaardzo dawno;)). Od tego czasu, biszkopt robię z tego przepisu.
W końcu udało mi się obfotografować sam biszkopt, bez dodatków i oto dzielę się z Wami, moim ulubionym przepisem na biszkopt.
'biszkopt, rzucany, który zawsze wychodzi'
Składniki:
- 8 jajek
- 2 szklanki mąki
- 1,5-2 szklanki cukru
- 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki umieścić w misce miksera i ubijać na wysokich obrotach przez 10 minut, do uzyskania białej, puszystej masy.
Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 170 º C (z termoobiegiem) przez ok.40 minut (lub dłużej, do tzw."suchego patyczka").
Gorący biszkopt wyjąc z piekarnika i z wysokości ok.60cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do wystudzenia. Boki biszkopta oddzielać nożykiem, dopiero gdy biszkopt będzie wystudzony.
Przekroić na 3-4 blaty i przekładać ulubioną masa.
Smacznego!
Źródło:http://cook-yourself.blogspot.com/2013/06/i-cake-biszkopt-rzucany-ktory-zawsze.html