Potrawa w wykonaniu mojego Męża. Zarówno jajka jak i sosy - czosnkowy i słodko-kwaśny. Powiem Wam tak - uwielbiamy te jajka. Pierwszy raz mieliśmy je na kolację ponad rok temu i dopiero niedawno wróciliśmy do tej potrawy. Pyszne. Super pomysł na postny obiad czy jako przystawka do kolacji. Polecam!'smażone jajka'Składniki (dla 2 osób):- 4 jajka ugotowane na twardo- 1 jajko surowe- bułka tarta- przyprawy (wg uznania): papryka słodka i ostra, oregano, suszona bazylia, sól, pieprz.Jajka na twardo obrać ze skorupek. Bułkę tartą wymieszać z przyprawami. Surowe jajko rozkłócić z solą i pieprzem. Ugotowane jajka obtoczyć w jaku, później w bułce i znowu w jajku i bułce (tzw. podwójna paniera). Smażyć na głębokim oleju, porządnie rozgrzanym.Podawać z ulubionymi sosami - u nas czosnkowy i słodko-kwaśny.Sos słodko-kwaśny:- dżem ananasowy lub brzoskwiniowy- ketchup- curryDżem wymieszać z ketchupem w proporcji 2:1 (czyli na 2 łyżki dżemu dodać 1 łyżkę ketchupu), dodać max.1 płaską łyżeczkę curry (najlepiej zacząć od 0,5 łyżeczki i dodawać do smaku). Dokładnie wymieszać. Wsadzić do lodówki w celu połączenia się składników.Smacznego!