Przepis z tej strony.Składniki:1,5 szklanki startej marchewki (ok.3-4 małe marchewki)1,5 szklanki mąki4 jajka1 szklanka oleju1 szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka sody1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka przyprawy do piernika1 łyżka cukru wanilinowego1 szklanka pokrojonych orzechów włoskichpół łyżeczki soliMarchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Orzechy pokroić na małe kawałki. Jajka ubić z cukrami przez około 3 minuty. Powoli wlać olej. Ciągle ubijając dodać mąkę wymieszaną z solą, proszkiem i sodą. Ciasto powinno być gęste. Dodać cynamon, przyprawę do piernika, wymieszać. Na koniec dodać marchewkę i orzechy i wymieszać do połączenia się składników.Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego! :)