Wykonanie
Krem z warzyw,
natki pietruszki i
koperkuKiedy przychodzi wiosna mam ochotę na dania pełne witamin. A wiosenny krem z
marchewki,
pietruszki,
koperku,
selera i
pora jest doskonały na taką okazję. Jest naprawdę doskonały, a przy tym bardzo prosty do przygotowania. Wystarczy zagotować i zmiksować. Czyż to nie wspaniałe?
Dla 6 osób przygotuj:3
marchewki1
pietruszkę1
por1/3 średniego
korzenia selera1
łodygę selera naciowego1 pęczek
koperku1 pęczek
natki pietruszki4 szklanki
bulionusól,
pieprzDo
bulionu dodaj drobno pokrojone
marchewkę,
por,
pietruszkę,
selera,
selera naciowego, zagotuj, zmniejsz ogień na średni i duś przez 10 minut. Następnie Całość zmiksuj na krem, dopraw
solą i
pieprzem, dodaj drobno posiekany
koperek i
natkę pietruszki. podawaj ze świeżym
pieczywem, ja wybrałam
razowe. Smacznego!