26 Marzec 2015Witam. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na wątróbkę drobiowa. Przepis jest w naszej rodzinie odkąd pamiętam. Kiedyś robiła babcia, potem mama a teraz ja serwuje swojej rodzinie. Polecam.WĄTRÓBKA DROBIOWA NA MAŚLE.Porcja dla 2 osób.SKŁADNIKI;400 g wątróbki drobiowej2 cebulemajeranek - szczyptasól - szczyptapieprz - szczyptamasło1 łyżeczka mioduPRZYGOTOWANIE:Kroimy cebule w drobne paski. Myjemy wątróbkę i kroimy w większe paski. Pokrojona wątróbkę przelewamy w durszlaku gorącą wodą.Smażymy cebule delikatnie na maśle, dodajemy przyprawy.Gdy cebula będzie miękka dodajemy wątróbkę i miód. Lekko dusimy na małym ogniu.Chodzi o to żeby nie smażyć mocno bo wątróbka będzie twarda ona musi lekko dochodzić.Ja serwuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ale również smakuje znakomicie z chlebem.SMACZNEGO !!!