Wykonanie
12 Marzec 2015Witam dzisiaj proponuje szybką
karkówkę na obiad, lub do
chleba. Myślę, że każdy ma własne sposoby robienia
karkówki, jednak postanowiłam podzielić się z
Wami sposobem, jak szybko zrobić tę pieczeń.
Porcja dla 3 osób.SKŁADNIKI;3 kawałki
karkówki2
cebulemajeraneksólpieprzpaprykazioła prowansalskie1 rękaw do pieczeniatrochę
olejuPRZYGOTOWANIE;
Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Do rękawa wkładamy
karkówkę na płasko, polewamy
olejem, układamy
cebulę następnie posypujemy
solą,
pieprzem,
ziołami i
papryką. Delikatnie rozmasowujemy i zamykamy woreczek.Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C i pieczemy 1 godz.
Po godzinie wyjmujemy
mięso z woreczka i jeżeli jest jeszcze twarde to wstawiamy do piekarnika na parę minut.Musimy kontrolować żeby
karkówka się nie przypiekła, można polewać sosem z pieczeni.SMACZNEGO !!!