ßßß
Porcja na 4 osoby.Składniki:2 udka z kurczaka1 pęczek warzyw (marchewka, pietruszka, seler, por)1 cebula z łupkąprzyprawy:sól, pieprz, vegeta1 opakowanie makaronuoczywiście woda filtrowanaPrzygotowanie:Zaczynamy od przygotowania garnka z zimną wodą. Wkładamy 2 udka i zaczynamy gotować.Kiedy woda zacznie się gotować, należy zebrać tzw. szumowiny, aby rosołek był klarowny. Po usunięciu szumowin wkładamy wszystkie warzywa w całości (oczywiście wcześniej obrane :) Cebulę z łupinką wkładamy w całości!Zaczynamy zmniejszać temperaturę gotowania, ponieważ dobry rosołek musi gotować się długo.Następnie dodajemy wszystkie przyprawy, co jakiś czas zaglądając do garnka, aby temperatura nie wzrastała.W tym samym czasie zaczynamy gotować wodę na makaron, który wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Po ugotowaniu należy wyciągnąć warzywa i mięso z wywaru i pokroić w kosteczkę.Następnie wszystko wrzucamy do rosołku i doprawiamy do smaku(jeżeli jest taka potrzeba)Życzę smacznego!! !