ßßß Cookit - przepis na Pasta z wędzonej ryby - bez majonezu i oliwy

Pasta z wędzonej ryby - bez majonezu i oliwy

nazwa

Wykonanie

Pasta z wędzonej ryby gościła już w mojej wirtualnej jadłodajni - jednak dziś jej absolutnie odchudzona wersja! Do przygotowania poza wędzona makrelą użyłam zimowej, warzywnej sałatki w octowej zalewie z domowej spiżarni. To połączenie ryby i marynowanych warzyw podkreśliło smak przygotowanej pasty a wyeliminowanie kalorycznego łącznika /majonezu, oliwy/ kwalifikuje przepis do dietetycznego menu - spróbujcie:)
Składniki:
1 wędzona ryba / u mnie makrela/
2 jajka gotowane na twardo
ok. 200 gram sałatki warzywnej typu szlachecka / u mnie z kapusty, marchewki, papryki i ogórka z zimowych przetworów/
pieprz
Rybę dokładnie pozbawić ości i skóry, jajka drobno posiekać, warzywa odsączyć z zalewy, drobno pokroić, składniki połączyć, dodatkowo rozdrobnić. Doprawić pieprzem.
Źródło:http://www.apetytnawiecej.pl/2015/03/pasta-z-wedzonej-ryby-bez-majonezu-i.html