Wykonanie
Pasta z
wędzonej ryby gościła już w mojej wirtualnej jadłodajni - jednak dziś jej absolutnie odchudzona wersja! Do przygotowania poza wędzona
makrelą użyłam zimowej, warzywnej sałatki w octowej zalewie z domowej spiżarni. To połączenie
ryby i
marynowanych warzyw podkreśliło smak przygotowanej pasty a wyeliminowanie kalorycznego łącznika /majonezu, oliwy/ kwalifikuje przepis do dietetycznego menu - spróbujcie:)
Składniki:1
wędzona ryba / u mnie makrela/2
jajka gotowane na twardook. 200 gram sałatki warzywnej typu szlachecka / u mnie z
kapusty,
marchewki,
papryki i
ogórka z zimowych przetworów/
pieprzRybę dokładnie pozbawić ości i skóry,
jajka drobno posiekać, warzywa odsączyć z zalewy, drobno pokroić, składniki połączyć, dodatkowo rozdrobnić. Doprawić
pieprzem.