Wykonanie
            Lato tuż tuż, świeżych 
owoców coraz więcej, więc aby nie tracić ich soczystości w gorączce piekarnika najlepiej jeść je na świeżo, tak jak natura je dla nas przygotowała. Oczywiście w połączeniu z innymi 
smakami. 
Pora więc na kolejny przepis tego, co nam się kojarzy z latem, bo oprócz 
lodów, nie da się nie minąć budki z goframi, przechadzając się ulicami nadmorskich miejscowości. Tym razem dużo bardziej puszyste i chrupiące, w kształcie tradycyjnego gofra.

Składniki:2,5 szklanki 
mąki1/2 szklanki 
cukruopakowanie 
cukru wanilinowego (16g)3/4 szklanki 
mleka1 szklanka 
wody1/2 szklanki 
oleju4 
jajkaczubata łyżeczka 
proszku do pieczeniaszczypta 
soliOddzielić 
żółtka od 
białek. 
Białka ubić. 
Mąkę przesiać i dodać do 
żółtek, następnie dodać pozostałe składniki (oprócz 
białek) i zmiksować. Następnie do gładkiej masy dodać 
białka, delikatnie wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto można już porcjami wlewać na rozgrzaną gofrownicę. Upieczone gofry kłaść na kratce do ostygnięcia (by nie straciły swojej chrupkości).
Bita śmietana, 
cukier puder, 
owoce, 
dżemy - to już od was zależy z czym je zjecie :)

Krakowskie gołąbki :)